KURABİYELİ PASTA
Merhaba sayfama hoşgeldiniz. Sizlerle 2 tarifi içinde aynı anda bulabileceğiniz bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.
Hep birlikte fikri tamamen bana ait kurabiyelerle bezenmiş nefis , şeker hamuruyla yapılmış pastalardan daha lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz? Haydi o zaman öncelikle malzemelerimizi dolaptan çıkaralım. Bu arada sünger gibi yumuşacık bir pandispanya hazırlamanın PÜF noktası tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması.
1 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı ılık su ( klasik ince belli çay bardağı )
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
150 gr. un ( 1 su bardağının 3/4 ü )
50 gr. Nişasta ( 1 küçük çay bardağı civarın da)
2 paket Hazır sade Pasta kreması ( ben Dr.oetker pasta kreması kullandım )
3 su bardağı süt ( 2 paket krema için )
100 gr. Oda sıcaklığında margarin ( 2 paket krema için )
Dilediğiniz renklerde gıda boyası
Damla çikokolata
1 adet muz, 1 adet kivi
250 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla çikokolata
Öncelikle kremamızı hazırlayabilmemiz için Oda sıcaklığında oldukça yumuşamış olan ( ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi ) margarinimizi mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine soğutulmuş sütümüzü ve toz kremamızı ekleyerek önce düşük daha sonra yüksek devirde iyice katılaşana kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemini tamamladığımız kremamızı dolaba kaldırıyoruz.
Daha sonra pandispanyamızı hazırlamak için yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıyoruz ayırma işlemini çok dikkatli yapmalıyız kesinlikle sarısı beyaza karışmamalı öncelikle sarısını 1 su bardağı toz şeker ile iyice rengi açılana kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağımızı ve sütümüzü ekliyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini iyice harmanlayıp eleyerek karışımımıza ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde bir çimdik tuz ile birlikte çırptığımız yumurta beyazlarımızı iyice kabarıp katılaşıncaya kadar çırpıyoruz.( krem şanti kıvamında olana dek ) çırptığımız beyazlarımızı havası sönmeyecek şekilde 3 aşamada diğer malzemelerimize yavaş yavaş ekliyoruz. kalıbımızın altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladıktan sonra kalıbımızın kenarlarından başlayarak ortaya doğru döküyoruz 160 dereceye ayarladığımız fırınımızda kapağını açmadan yaklaşık 35 - 40 dakika pişiriyoruz ince bir bıçak yardımıyla kontrol edip fırınımızdan çıkarıyoruz. Kalıbın içinde soğuyana kadar bekletiyoruz Kalıptan çıkardığımız kekimizi eğer acil lazım değilse iyice soğuduktan sonra streç filme sarıp bir gün dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır. Yok hemen lazım diyorsanız 3 bölüme ayırdığımız kekimizi tekrar kelepçeli kalıba ilk katını koyup yarım çay bardağı süt veya meyve suyuyla nemlendirerek ince bir kat krema sürüp üzerine doğradığımız meyvelerden ve damla çikokatadan serpiştiriyoruz meyvelerin üzerine tekrar kremamızdan koyuyoruz bu işlemi ikinci katada aynen uyguluyoruz son olarak en üst parçayıda yerleştirip tekrar kalıptan çıkarıyoruz sade kremamızdan bir kısmını ayırıp kalan kısmına bir kaç damla gıda boyası ekleyerek pastamızın her yerini kaplayacak şekilde sürüyoruz dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
Aslında bu malzemelerle hazırlıyacağımız kurabiyelerimizin çok az bir kısmını pastamızda süsleme olarak kullanacağız ama bizim evde herkes bu kurabiyeye bayıldığı için özelliklede çocuklar ben pastanın üzerinde kullanacağım kurabiyelerin dışında kalan hamura bir parça damla çikolata ekliyorum ve kalp kurabiye kalıplarıyla kesiyorum muhteşem oluyor sizede tavsiye ederim hatta renklendirdiğim kurabiyelerin bir kısmınıda türk kahvesinin yanında lokum yerine ikram ediyorum inanın hem görsel hemde lezzet olarak müthiş oluyor artık iş tamamen hayal gücünüze kalmış.
Evet gelelim kurabiyelerimizin yapımına, margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilini krema kıvamını alacak şekilde iyice karıştırıyoruz, ardından un , vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor yoğurduğumuz hamuru bir poşete koyup buz dolabında 15-20 dk bekletiyoruz dinlendirdiğimiz hamurumuzun bir kısmını ayırıp kalan kısmını bir kaç damla gıda boyasıyla renklendiriyoruz. Renklendirdiğimiz parçaları oldukça ince açıp (Hamuru 2 poşet arasında daha kolay bir şekilde açabilirsiniz) küçük kurabiye kalıplarıyla şekillendiriyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz ( ince ve küçük oldukları için çok çabuk pişiyorlar ) kalan hamurumuza dilediğimiz kadar damla çikolata ekleyip dilediğiniz bir kalıp veya elinizde yuvarlayarak hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Soğuyan kurabiyelerimizi pastamızın üzerine dilediğiniz gibi yerleştirip kalan kremamız ve damla çikolata ile süslüyoruz
Hep birlikte fikri tamamen bana ait kurabiyelerle bezenmiş nefis , şeker hamuruyla yapılmış pastalardan daha lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz? Haydi o zaman öncelikle malzemelerimizi dolaptan çıkaralım. Bu arada sünger gibi yumuşacık bir pandispanya hazırlamanın PÜF noktası tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması.
Kurabiyecimiss |
KEKİMİZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çimdik tuz1 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı ılık su ( klasik ince belli çay bardağı )
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
150 gr. un ( 1 su bardağının 3/4 ü )
50 gr. Nişasta ( 1 küçük çay bardağı civarın da)
KREMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 su bardağı süt ( 2 paket krema için )
100 gr. Oda sıcaklığında margarin ( 2 paket krema için )
Dilediğiniz renklerde gıda boyası
Damla çikokolata
1 adet muz, 1 adet kivi
KURABİYELER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER ( Bir kısmını pasta üzerinde kullanacağız )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla çikokolata
Öncelikle kremamızı hazırlayabilmemiz için Oda sıcaklığında oldukça yumuşamış olan ( ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi ) margarinimizi mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine soğutulmuş sütümüzü ve toz kremamızı ekleyerek önce düşük daha sonra yüksek devirde iyice katılaşana kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemini tamamladığımız kremamızı dolaba kaldırıyoruz.
Daha sonra pandispanyamızı hazırlamak için yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıyoruz ayırma işlemini çok dikkatli yapmalıyız kesinlikle sarısı beyaza karışmamalı öncelikle sarısını 1 su bardağı toz şeker ile iyice rengi açılana kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağımızı ve sütümüzü ekliyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini iyice harmanlayıp eleyerek karışımımıza ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde bir çimdik tuz ile birlikte çırptığımız yumurta beyazlarımızı iyice kabarıp katılaşıncaya kadar çırpıyoruz.( krem şanti kıvamında olana dek ) çırptığımız beyazlarımızı havası sönmeyecek şekilde 3 aşamada diğer malzemelerimize yavaş yavaş ekliyoruz. kalıbımızın altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladıktan sonra kalıbımızın kenarlarından başlayarak ortaya doğru döküyoruz 160 dereceye ayarladığımız fırınımızda kapağını açmadan yaklaşık 35 - 40 dakika pişiriyoruz ince bir bıçak yardımıyla kontrol edip fırınımızdan çıkarıyoruz. Kalıbın içinde soğuyana kadar bekletiyoruz Kalıptan çıkardığımız kekimizi eğer acil lazım değilse iyice soğuduktan sonra streç filme sarıp bir gün dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır. Yok hemen lazım diyorsanız 3 bölüme ayırdığımız kekimizi tekrar kelepçeli kalıba ilk katını koyup yarım çay bardağı süt veya meyve suyuyla nemlendirerek ince bir kat krema sürüp üzerine doğradığımız meyvelerden ve damla çikokatadan serpiştiriyoruz meyvelerin üzerine tekrar kremamızdan koyuyoruz bu işlemi ikinci katada aynen uyguluyoruz son olarak en üst parçayıda yerleştirip tekrar kalıptan çıkarıyoruz sade kremamızdan bir kısmını ayırıp kalan kısmına bir kaç damla gıda boyası ekleyerek pastamızın her yerini kaplayacak şekilde sürüyoruz dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
KURABİYE YAPIMI
Evet gelelim kurabiyelerimizin yapımına, margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilini krema kıvamını alacak şekilde iyice karıştırıyoruz, ardından un , vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor yoğurduğumuz hamuru bir poşete koyup buz dolabında 15-20 dk bekletiyoruz dinlendirdiğimiz hamurumuzun bir kısmını ayırıp kalan kısmını bir kaç damla gıda boyasıyla renklendiriyoruz. Renklendirdiğimiz parçaları oldukça ince açıp (Hamuru 2 poşet arasında daha kolay bir şekilde açabilirsiniz) küçük kurabiye kalıplarıyla şekillendiriyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz ( ince ve küçük oldukları için çok çabuk pişiyorlar ) kalan hamurumuza dilediğimiz kadar damla çikolata ekleyip dilediğiniz bir kalıp veya elinizde yuvarlayarak hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Soğuyan kurabiyelerimizi pastamızın üzerine dilediğiniz gibi yerleştirip kalan kremamız ve damla çikolata ile süslüyoruz
AFİYET OLSUN :)
Kurabiyecimiss |
Yorumlar