PORTAKAL ÇİÇEĞİ

Merhaba şöyle hem gözümüze  hem de damağımıza hitap edebilecek, hem hafif hem nefis mevsime uygun güzel bir sütlü tatlı yapmaya ne dersiniz?         Malum mevsim kış havalar soğuk eh bu soğuklarda en çok ihtiyacımız olan şey C Vitamini. Şimdi tam zamanı pazarlarda bol bol portakal var o zaman bizde bunu değerlendirelim değilmi? 

            

Kurabiyecimiss

MALZEMELER (PORTAKALLI PELTE)

  3 su bardağı portakal suyu
  3,5 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  1 çay bardağı şeker
  Portakal kabuğu rendesi 


( ben portakalı buzluğa koyuyorum donmuş bir şekilde ihtiyaç duyduğum tariflerde kullanıyorum böylece portakalın taneciklerindende yararlanıyorum hem de elimin altında her zaman bir portakal bulunuyor sizlere de tavsiye ederim. )


                      

 MALZEMELER (KREMASI İÇİN)

  1 litre süt
  4 yemek kaşığı tepeleme un
  3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  1 su bardağı şeker 
  1 yumartanın sarısı
  1 su bardağı sıvı krema (200 ml )
  1 paket vanilya

   ÜZERİNE

Arzuya göre damla çikolata , hindistan cevizi


Kua
Kurabiyecimiss

PORTAKAL ÇİÇEĞİNİN  YAPILIŞI

Öncelikle sunumda  kullanacağımız kaselerimizi ıslatıyoruz ve portakal güzelimizi pişirene kadar süzülmeleri için ters çeviriyoruz (ben 2 litrelik cola şişelerinin dip kısımlarını çizgilerinden keserek elde ettiğim kaseleri :) kullandım sizde bu alternatifi değerlendirebilirsiniz )
        Portakal suyumuzu tencereye koyuyoruz dilediğiniz ölçüde portakalın kabuğunu rendeliyoruz , şeker ve nişastayı da koyduktan sonra orta dereceli ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz ocağı kapatıp bekletmeden kaselerimize paylaştırıyoruz


Kurabiyecimiss 
Kurabiyecimiss

   BEYAZ KREMANIN YAPILIŞI


Sütümüzü tencereye koyuyoruz. Yumurta sarısını ekleyip iyice çırpıyoruz. Unu, nişastayı ve şekeri ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Ocağı kapatıp 15 dakika soğumaya bırakıyoruz (arada karıştırırsanız kaymak bağlamaz) 15 dakika sonra vanilyamızı ve kremamızı ekleyip mikserle pürüssüz bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Soğuyan portakallı muhallebimizin üzerine  paylaştırıyoruz.iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz (dolapta bir gece bekletilirse sunumu daha iyi olacaktır) servis yapacağımız tabağa ters çevirip ortasına hindistan cevizi veya damla çikolata ekleyerek servis ediyoruz.Ellerinize , emeğinize sağlık 
 AFİYET OLSUN :)

Kurabiyecimiss
Kurabiyecimiss
Kurabiyecimiss


Yorumlar

Popüler Yayınlar