ÇAYLI KEK

Ailecek yapılan güzel bir pazar kahvaltısından sonra, demlikte hâlâ çay kaldığını farkettim. Ben hiçbir şeyi ziyan etmeyi sevmiyorum. Elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum. Bulamayanları , alamayanları düşünüyorum.Neyse, dediğim gibi dökmeye kıyamayınca akşam için güzel bir çaylı kek yapayım dedim. Yaptım ve nefis oldu. Herkes bayıldı. Sizde yapmak isterseniz, buyrun o zaman mutfak bizi bekler. Şimdiden, ellerinize, emeğinize sağlık...
Kurabiyecimiss

 MALZEMELER

125 gr. margarin
3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli ılık çay
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tepeleme kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle  fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.  Margarini eritip ılınması için bırakıyoruz. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyip iyice karıştırıyoruz. Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında çırparak yağı ve demli çayımızı ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı da ilave ederek 1 dakika daha
çırpıyoruz. Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kalıbımıza döküp  45-50 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edip pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartıp soğuması için tel  bir ızgaranın üzerine  bırakıyoruz..      AFİYET OLSUN :)

Kurabiyecimiss

NOT: 

Keklerinizi pişirirken ilk 25-30 dakika fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın. Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır.





Yorumlar

Popüler Yayınlar