HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Hinditan cevizini severmisiniz? Ben çok severim. Güzel bir hindistan cevizli kurabiye yapmaya ne dersiniz? Beğeneceğinize eminim. Haydi bakalım sizlere kolay gelsin.
Başlıyoruz önce malzemelerimiz

Kurabiyecimiss

MALZEMELER

1 Paket margarin (250 gr.)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
4.5 su bardağından 1 parmak eksik un (500 gr. Kadar)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
1 çimdik tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Margarinimizi eritip ılınmaya bırakıyoruz. Geniş bir kapta yağı, yoğurdu ve yumurtaları elimizle karıştırıp unu ve kabartma tozunu eleyerek karışımımıza ekliyoruz. Elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
       Kulak memesi kıvamına gelen hamura, toz şeker ve hindistan cevizini ilave ederek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Şeker ve hindistan cevizini hamurun içine iyice yedirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil vermeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize belirli aralıklarla diziyoruz.
       Önceden ısıttığımız fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tepsiden alıp arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis ediyoruz..                 AFİYET OLSUN :)

ÖNERİ;

Kurabiye ve keklerinizde karbonat ve kabartma tozunu unla birlikte eleyerek kullanırsanız kabarma işlemi daha iyi olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar